Splošni pogoji poslovanja

 1. Pogoji poslovanja

 Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnkov (ZVPot), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov(ZVOP-1).

S spletno trgovino (v nadaljevanju »trgovina« ali »Gamplast«) upravlja podjetje Gamplast, Gašper Mlakar, s.p., Dolenja vas pri Čatežu 18, 8212 Velika Loka.  

Splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine, ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Ob oddaji spletnega naročila, kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, na katere je vsakič pred nakupom opozorjen in z oddajo spletnega naročila potrdi seznanjenost z njimi.

 1. Dostopnost informacij

Skladno z določbo 24.a člena Zakona o sodnem registru se podjetje Gamplast, Gašper Mlakar, s.p. zavezuje kupcu zagotoviti naslednje podatke:

 1. Naziv firme in sedež družbe
 2. Sodišče, pri katerem je subjekt vpisa vpisan
 3. Matično številko
 4. Podatek o zavezanosti za DDV in indetifikacijska številka za DDV
 5. Če je bil zoper družbo uveden postopek za prenehanje družbe, je potrebno na spletni strani objaviti tudi pravno dejstvo začetka tega postopka (npr. v likvidaciji, v stečaju ipd)
 6. Kontaktne podatke (št. telefona, št. telefaksa, veljaven elektronski naslov)
 7. Bistvene značilnosti artiklov oziroma storitev (vključeno s prodajnimi storitvami in garancijami)
 8. Dostopnost artiklov
 9. Vse cene morajo biti jasno določene in razvidno mora biti ali že vsebujejo davek na dodano vrednost
 10. Pogoje dostave izdelka (način, rok in kraj dostave)
 11. Časovno veljavnost ponudbe in rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe
 12. Pogoje za odstop do pogodbe in vse nastale stroške z odstopom od pogodbe
 13. Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi aktualnimi podakti o konkretni osebi ali službi za stike s kupci.
 1. Ponudba

Zaradi ažuriranja prodajnega asortomana se ponudba in cena v spletni trgovini  spreminja pogosto in hitro. Cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku sklenitve nakupa.

 1. Naročila in cene

Kupoprodajna pogodba med Gamplast in kupcem je sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina pošlje prvo elektronsko potrdilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo za obe pogodbeni stranki.  

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena pri Gamplastu in je kupcem na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

V primeru, da se nehote zgodi , da je na trgovini kakšen podatek o ceni, ki je napačen ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo spletna trgovina kupcu omogočila odstop od nakupa.

 1. Postopek naročila

Na spletni strani www.nadstresek.eu si izberite željen izdelek in kliknite na povezavo »Dodaj v košarico«. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup kliknite na »prikaži košarico«. V kolikor želite nakup nadaljevati, kliknete nazaj v spletno trgovino in nadaljujete z ogledom.

 1. Nakupovalna košarica

Če želite zaključiti nakup kliknite na »prikaži košarico«.

V košarici so navedeni izdelki v košarici, cena, količina in skupni znesek z DDV. V kolikor bi želeli spremeniti količine, kliknite v okno količina in spremenite količino. Nato kliknite »posodobi košarico« in izpiše se posodobljen znesek, vezano na količino, katero ste vnesli.  

 1. Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja, označena z oranžno zvezdico, ki jih potrebujemo za vašo potrditev in zaključek naročila ter dostavo: ime, priimek, država, ulica, poštna številka, mesto, telefon, e-poštni naslov).
 2. Kupec lahko izbira med možnostjo dostave (osebni prevzem ali poštni prevzem).
 3. Kupec lahko izbira med različnimi načini plačila: po povzetju, plačilo po predračunu, plačilo s kreditnimi karticami (preko sistema Stripe).
 4. Kuponi ali darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb unovči kupon.
 5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico, cena izdelka z DDV, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še predno se zaključi naročilo.
 6. Uporabnik lahko pregleda posredovanje podatkov za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice.
 7. Uporabnik se mora strinjati s pogoji poslovanja spletne strani oz. trgovine.
 8. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Kupite sedaj«

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni stran izpiše tekst »Zaključek nakupa – Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.« , številka naročila: xxxx, datum, e-naslov, znesek, način plačila.

 1. Zaključek naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

Gamplast lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja v opombe naročila. Prav tako so enake možnosti plačila. 

 1. Način plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Pošte Slovenija.
 • s plačilom po predračunu (UPN nalogu) za naročilo, katero ima označeno »plačilo po predračunu«; kupcu pošljemo predračun preko elektronske pošlje ali standardne pošte,
 • na prevznem mestu na lokaciji podjetja Gamplast (Velika Loka) je možno plačilo z gotovino ali plačilo s kreditno kartico (Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron)
 • Plačila s kreditnimi karticami (Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron)

Plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice).

* po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila.

 1. Stroški pakiranja in dostave

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu do vključno 59,99 €  znašajo 3,00 € ali 4,50 € – odvisno od velikosti pošiljke.  Pri nakupu od vključno 60,00 € dalje, so stroški pakiranja in dostave brezplačni.

Možen je osebni prevzem na lokaciji podjetja Gamplast, v Veliki Loki. V tem primeru stroškov pakiranja in prevzema ni.
Opozorilo: zgoraj navedeni pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Za dostavo v druge države EU je strošek poštnine odvisen od višine naročila in teže izdelka. Kontaktirajte nas.

 1. Rok dostave 

Artikli, kateri so na zalogi odpremimo drugi delovni dan po oddanem naročilu.

V primeru, da je izdelek, ki je na zalogi naročen preko načina »plačila po povzetju«, se dobavni rok šteje od trenutka prispelega nakazila na TRR.

Artikli, kateri so naročeni med vikendom in prazniki odpošljemo naslednji delovni dan.

Pri artiklih, kjer je označen daljši dostavni rok (npr. unikatni izdelek) se upošteva le-ta.

 1. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@gamplast.si)  ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago.

Potrošnik vrne blago na naslov: Gamplast, Gašper Mlakar, s.p., Dolenja vas pri Čatežu 18, 8212 Velika Loka.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.  

Vračilo prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe, se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe ter prejetemu artiklu.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in je prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za opravljeno storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa do pogodbe,  ko jo podjetje v celoti izpolni.
 1. Izdaja računa

Gamplast po dostavi naročenih artilov kupcu pošlje račun v elektronski obliki (.pdf) na e-mail naslov.

V primeru osebnega prevzema, se račun natisne ob kupčevemu prevzemu blaga.

Na računu so jasno razvidne cene izdelkov in stroškov v povezavi s tem nakupom.

Pripisano je tudi podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost vseh podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 1. Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. 

Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve izdelka. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik, ki je opravil pravilen postopek obvestila o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako;
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na izdelkih, ki se pokažejo po preteku dveh let od dneva nakupa.

Kdaj je napaka stvarna?

Napaka je stvarna, kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njeno običajno rabo ali za promet;
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu bila morala biti znana;
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost proizvoda?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvari napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja TUKAJ.

 1. Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu.

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek o tem trenutno ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kadarkoli kontaktira spletno trgovino, ki bo zagotovil ažurno inforamcijo.

 1. Varovanje osebnih podatkov

Gamplast (v nadaljevanju upravljalec) uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Podatkov naročnikov ne bomo nikoli posredovali tretjim osebam ali podjetjem.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 • osnovne podatke (ime, telefonska številka, e-naslov);
 • podatke o uporabi na naši spletni trgovini (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša elektronska sporočila);
 • podatke, katere potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenih artiklov (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačil, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu..).

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov:

 • kadar je potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti, t.j. izdaja računa za nakup;
  • kadar je obdelava osebnih podatkov potrebna za sklenitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste želeli ponudbo;
  • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;
  • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni trgovini brez dokončanja nakupa).

Nameni obdelave osebnih podatkov:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vsa vaša povpraševanja,
 • sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe,
 • tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte),
 • za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov,
 • za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletni strani.

Osnovne podatke hranimo ves čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naši spletni trgovini. 

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica z vaše strani,

Podatke o izdanih računih zakonsko hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki so potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave artiklov).

Po preteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anomiziramo, kar pomeni, da jih obdelujemo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno.

Osebnih podatkov niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posreduteje, z nami ne morete skleniti pogodbe, saj jih potrebujemo za dostavo naročila.

Ker so podatki takšni, da njihovo neposredovanje povzroži navedene posledice, bomo to navedli vsakič, ko bodo od vas pridobivali osebne podatke.

Dostop do vaših osebnih podatkov:

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven podjetja Gamplast, Gašper Mlakar, s.p.), razen tistim, s katerimi imamo sklenjeno pisno pogodbo, na kateri izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni delavci).

Pogodbeni obdelavaci so:

 • ponudniki storitev marketinga,
 • ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil,
 • ponudniki programerskih rešitev,
 • dostavne službe.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven članic Europsekga gospodarske prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Lichtenstein).

Pravice uporabnika glede osebnih podatkov

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice in lahko kadarkoli od nas zahtevate:

 • potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
 • dostop do osebnih podatkov in naslednje inforamcije: namene obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkiti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
 • eno brezplačno kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
 • popravek netočnih osebnih podatkov;
 • omejitev obdelave, kadar:
  * oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost    osebnih podatkov;
   * je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe; 
   * osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17. Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
 • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov,
 • pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Posodobljeno:  20.2.2019

 1. Nagradne igre

Organizator nagradnih iger je Gamplast, Gašper Mlakar, s.p., Dolenja vas pri Čatežu 18, 8212 Velika Loka (v nadaljevanju organizator).

Nagradna igra je namenjena le fizičnam osebam s stalnim prebivališče v Republiki Sloveniji.

Pravne osebe, s.p.  in sodelavci podjetja organizatorja v nagradni igri ne morejo sodelovati.

Pravila sodelovanja v nagradni igri:

Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.

Posameznik s sodelovanjem v nagradni igri sprejema pravila in se strinja, da bodo njegovi podatki (tj. ime in priimek) v primeru izbora objavljeni na facebok in instagram strani, ter da bo ob pozivu organizatorja preko zasebnega sporočila posredoval vse potrebne podatke za prevzem nagrade (tj. ime, priimek, naslov).

Udeleženec nagradne igre organizatorju kot upravljavcu zbirke osebnih podatkov dovoljuje, da do preklica udeleženca oziroma do izpolnitve namena obdelave podatkov vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko posredovanih osebnih podatkov za potrebe izvedbe nagradne igre v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Ul RS št. 86/04 in 67/07).

V času upravljanja osebnih podatkov ima vsak posamezni udeleženec možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki osebnih podatkov, skladno z veljavnimi predpisi.

Sprememba pravil v nagradni igri:

Organizator igre si pridružuje pravico do dopolnitev in sprememb pogojev nagradne igre, če tako zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator udeležence sproti obveščal z objavami na spletni strani. Vprašanja in dodatne informacije v zvezi z nagradno igro pišete na elektronski naslov: info@gamplast.si 

Elektronsko žrebanje nagrade:

V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejemu in načinu prevzema obveščen na mediju, na katerem je bila nagradna igra objavljena.

Nagrade niso zamenjljive za drugo vrsto nagrade, izplačljive ali prenosljive na tretje osebe.

Obveznosti izžrebanca:

Osebe, mlajše od 18 let, morajo za prevzem nagrade organizatorju predložiti pisno soglasje staršev ali zakonitega skrbnika hkrati s posredovanjem podatkov najkasneje pa do prevzema nagrade.

Nagrajenec se mora na obvestilo o nagradi pisno odzvati v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko prejme obvestilo. Organizatorju posredovati svoje osebne podatke (tj. ime in priimek, naslov).

Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami.

V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh ovceznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajena prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drugi namen. Nagrade niso prenosljive.

 1. Komunikacija

Podjetje Gamplast, s.p. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Gamplast izrecno spoštoval.
 1. Pravno obvestilo

Spletna trgovina Gamplast in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 1. Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

 1. Pritožbe in spori

Gamplast spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Gamplast se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@gamplast.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Gamplast bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Gamplast se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Gamplast prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

 1. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Gamplast, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji poslovanja so bili zadnjič osveženi 19. 12. 2019 | Velika Loka