Polikarbonatne plošče

Večslojne polikarbonatne plošče

Večslojne prekatne polikarbonatne plošče odlikujejo izjemne mehanične, optične in termične lastnosti. Zaradi svoje odpornosti na udarce, visoko toplotno izolativnost in svetlobno prepustnost so uporabne za prekritje nadstreškov, teras, rastlinjakov ter zimskih vrtov kot tudi stransko zapiranje prostorov.

Preberi več

Plošče, izdelane iz polikarbonatov, so vsestransko uporabni termoplastični material, ki je v osnovi brez barve. Seveda jih je nato mogoče po želji tudi obarvati ter kupcu na ta način omogočiti, da barvo prilagodi lastnim željam oz. ostalim elementom v okolju. Polikarbonatne plošče odlikuje mnogo prednosti, med katere sodijo kakovost, nizka cena, enostavna montaža ter dolga življenjska doba. Ravno zaradi tega sodijo med najpogostejšo izbiro mnogih zadovoljnih strank – tako za notranje kot zunanje zastekljevanje industrijskih ali zasebnih objektov, služijo pa tudi kot odlična kritina.

Polikarbonatne plošče

V podjetju Gamplast vam nudimo tako enoslojne kot večslojne polikarbonatne plošče v različnih dimenzijah, debelinah ter barvah. Poleg polikarbonatnih, so na voljo tudi akrilne (pleksi) plošče v različnih barvah in dimenzijah. Skupaj z izbranimi ploščami vam zagotavljamo ves potrebni montažni material. Nudimo tudi njihov razrez, na voljo pa smo vam za vse dodatne informacije o njihovih specifikacijah ter montaži.

prednosti večslojnih

Barve

polikarbonatne plošče

Debelina in struktura


Tehnični podatki

Za vzorce in ostale informacije ter naročila nam pišite na info@nadstresek.eu, izpolnite kontaktni obrazec ali pokličite na 031 511 709 – Gašper

Enoslojne polikarbonatne plošče

Enoslojne polikarbonatne plošče so odličen nadomestek pravega stekla saj so bistveno lažje, poleg tega pa tudi enostavne za obdelavo ter montažo. Ker so obojestransko UV zaščitene so zelo vzdržljive in trajne ter omogočajo najvišjo stopnjo svetlobne prepustnosti. Uporabne so za prekritje nadstreškov, teras in zimskih vrtov, pa tudi v industriji, kot zaščite pri strojih, saj so praktično nelomljive.  

plošče polikarbonatne

Barve

enoslojni polikarbonat

*dobavljive so tudi mlečno bele in rjave enoslojne plošče

Primerjava teže

Primerjava teže


Tehnični podatki enoslojnih

Stransko zapiranje objekta z enoslojnim polikarbonatom

Enoslojne polikarbonatne plošče - 6mm prozorne

Za vzorce in ostale informacije ter naročila nam pišite na info@nadstresek.eu, izpolnite kontaktni obrazec ali pokličite na 031 511 709 – Gašper

Valovite polikarbonatne plošče

Valovite enoslojne polikarbonatne plošče odlikuje izjemna trdnost na udarce. Na zgornji strani je površina plošče gladka, na spodnji pa prizmatično reliefna. Nanos proti UV žarkom omogoča dolgo živjensko dobo in zaščito proti izgubi svetlobne prepustnosti.

Prednosti valovitih

Barve

Prozorna clear valovita plošča

Rjava bronze valovita plošča

Siva grey valovita plošča

Vijaki


primerjava plošč

Za vzorce in ostale informacije ter naročila nam pišite na info@nadstresek.eu, izpolnite kontaktni obrazec ali pokličite na 031 511 709 – Gašper

Podrobnejše informacije

Vsestranska uporaba polikarbonatnih plošč

Kot že rečeno, se plošče iz polikarbonata pogosto uporabljajo tako za notranje kot zunanje zastekljevanje ter pokrivanje nadstreškov, teras, balkonov ali parkirišč. Zaradi odličnih toplotno izolativnih lastnosti, so idealne za izdelavo rastlinjakov in toplih gred, verand ali paviljonov. Prekati večslojnih polikarbonatnih plošč so namreč napolnjeni z zrakom, kar predstavlja bistveno prednost zastekljevanja pred ostalimi materiali. Zaprt zrak v komorah je odličen izolator, zato bistveno pripomore k ohranjanju energije v prostoru.

Polikarbonatne plošče predstavljajo odlično rešitev za izdelavo vetrnih pregrad ali pregradnih sten, pogosto se jih uporablja tudi v krovstvu – za viseče strope ter ustvarjanje svetlobnih rešitev. Iz njih se izdelujejo tudi reklamni paneli ter avtobusna postajališča, saj so odporne na vse zunanje vplive, tako vremenske kot temperaturne.

Kritina iz polikarbonatne plošče omogoča preprosto ukrivljanje v hladnem stanju, ki je običajno mogoče že brez posebne sile, s pomočjo predhodno skrivljenih nosilcev. Seveda je na tem mestu pravilna in strokovna montaža polikarbonatnih plošč izjemno velikega pomena.


Zakaj se odločiti za polikarbonatne plošče?

Polikarbonatne plošče imajo izjemne optične, termične ter mehanične lastnosti. Polikarbonat je zelo trdna snov, uporabna pri velikih temperaturnih nihanjih, natančneje od -100 do +135°C. Plošče so težko vnetljive, fiziološko neoporečne ter obstojne in prilagodljive. Nudijo odlično zaščito pred močnimi sončnimi žarki ter UV svetlobo, omogočajo enostavno obdelavo in krivljenje, glede na izbrano barvo pa omogočajo tudi svetlobno prepustnost, ki je ključnega pomena za dobro počutje ter ugodno bivanje.

Polikarbonatne plošče so, kot rečeno, trdne ter odporne na udarce, zato odlično prenašajo vse zunanje obremenitve – točo, sneg, veter in led. Poleg tega predstavljajo popolno rešitev za kritino različnih nadstreškov, saj imajo gladko površino. Slednja omogoča enostaven zdrs snega z njihove površine pozimi, s pomočjo padavin pa se enostavno odstranjuje tudi ostala umazanija, ki se nabere na strehi.


Nasveti za montažo

Polikarbonatne plošče predstavljajo odlično zamenjavo tradicionalnih materialov za pokrivanje in zastekljevanje, saj so veliko lažje ter posledično enostavnejše za montažo. Prav tako jih ni mogoče razbiti. Ravno zato se kakovost materiala še posebej izrazi pri zastekljevanju svetlobnikov na strehah oz. nadstreških, ko je potrebno velike površine plošč dvigovati več metrov visoko. Ker montaža polikarbonatnih plošč zahteva vrtanje ter rezanje, se med postopkom izrazi tudi odlična obdelovalna možnost – polikarbonatne plošče ne pokajo ali se drobijo, manjše debeline je mogoče rezati kar z olfa nožem, debelejše pa z žago. Po končanem rezanju plošče je opilke potrebno izsesati s pomočjo sesalca ali jih izpihati z zrakom iz kompresorja.

Montaža polikarbonatnih plošč se sicer lahko izvrši na vzdolžne ali prečne nosilce (ali oboje –mrežna podkonstrukcija). Ne glede na to, morajo biti plošče postavljene tako, da so zračni kanali usmerjeni proti tlom. Pri montaži je potrebno nameniti pozornost primerni medosni razdalji namestitve. Pri namestitvi nadstreškov bodimo pozorni tudi na pripravo podlage oz. podkonstrukcije. Na spojih posameznih plošč običajno uporabimo aluminijasti pokrivni ali polikarbonatni spojni profil. Podaljševanje plošč naj se vedno izvaja samo v prečni smeri, torej pravokotno na prekate. S strani polikarbonatne plošče pred montažo nekoliko odstranite zaščitno folijo, vendar le toliko, kot je potrebno. Dokončno jo odstranite šele po končani montaži. Pazimo, da bo stran plošče z UV zaščito obrnjena v pravo smer.

Nujno je, da plošče vedno montirate le s pomočjo vsega potrebnega materiala ter dodatnih elementov. Le na ta način bodo služile svojemu namenu ter odslužile dolgo življenjsko dobo. V nasprotnem primeru se lahko v prekate hitro naberejo umazanija, kondenz ter žuželke, vse skupaj pa lahko privede do izgube prožnosti ter hitrega propada materiala.


Razlika med enoslojnimi ter večslojnimi ploščami

Tako enoslojne kot večslojne plošče iz polikarbonata so zelo vzdržljive, trajne, enostavne za obdelavo in montažo ter omogočajo odlično svetlobno prepustnost. Kot pove že ime samo, se razlikujejo izključno glede števila slojev, iz katerih so sestavljene. Enoslojne plošče omogočajo najvišjo stopnjo svetlobne prepustnosti, vendar nudijo manj izolacije. Z dodajanjem slojev se toplotna izolativnost materiala močno poveča, saj se v notranjosti večslojne plošče nahaja več zračnih kanalov. V zadnjih letih se nadstreški najpogosteje pokrivajo oz. zastekljujejo kar z večplastnimi polikarbonatnimi ploščami, seveda pa je slednje mogoče tudi s pomočjo enoslojnih plošč. Obe vrsti plošč odlikujejo enake lastnosti, le da so enoslojne izdelane iz polnega kosa polikarbonata, večslojne pa iz več slojev oz. plasti. Zaradi dodatnih slojev zraka v prekatih, je pri večslojnih ploščah izolativnost materiala izboljšana. Na tem mestu velja opozoriti, da je strokovna montaža plošč zelo velikega pomena, saj se lahko v nasprotnem primeru v prekatih plošče kaj kmalu prične nabirati umazanija ali vlaga. Zato lahko plošča izgubi svojo prožnost in propade. Da bodo nadstreški, oz. njihova kritina, kar maksimalno zaščiteni, je nujna namestitev protiprašnega traku in zaključnega alu profila.


Izbira prave kritine pri gradnji nadstreška

Moderni nadstreški predstavljajo odlično rešitev, s katero lahko pred hišo oz. stanovanjem, pridobimo precej dodatnega prostora – prostora, ki ni neposredno izpostavljen škodljivim zunanjim dejavnikom, kot so sneg, dež, toča ali močno sonce. S kakovostnim ter trdno grajenim nadstreškom lahko zaščitimo vozila, za katera ni dovolj prostora v garaži, si zagotovimo suh vstop v stanovanje, v poletnih dneh pa lahko dodatno senco pod nadstreškom izkoristimo tudi za praznovanja ali obedovanje zunaj. Z njimi lahko zaščitimo naš balkon ali teraso, pod njih pospravimo različne stroje ali orodje ter tako podaljšamo njihovo življenjsko dobo.
Seveda poznamo različne vrste nadstreškov. Izdelani so lahko iz različnih materialov – najpogosteje kar iz kovine ali lesa. Glede na vaše potrebe, izberite pravo velikost ter višino, postavitev ter zaprtost (število sten) nadstreška. Vsekakor pa kakovosten nadstrešek zahteva tudi izbiro izvrstne kritine. Ne nazadnje je prav slednja izpostavljena največ zunanjim vplivom. Polikarbonatne plošče so odlična vrsta kritine, ki vas ne bo pustila na cedilu, niti ob najslabšem vremenu. Poleg kakovosti jih odlikuje tudi nizka cena ter visoka prilagodljivost. Podjetje Gamplast vam nudi vse vrste polikarbonatnih plošč, vključno z vsem potrebnim materialom za pokrivanje (spojni, vijačni, zaključni in tesnilni pribor). Seveda pa vam nudimo tudi njihov razrez, dostavo ter montažo.

Prednosti polikarbonatnih plošč

Nadstreški so neprestano izpostavljenim številnim zunanjim obremenitvam, še posebej pozimi. Polikarbonatne kritine so gladke ter zelo močne in vzdržljive, zato pozimi sneg enostavno zdrsi z njih. Gladkost kritine omogoča tudi, da dež s površine spere vso umazanijo, kot je npr. cvetni prah.
Montaža tovrstnih plošč je popolnoma enostavna, saj so izjemno lahke. Odporne so na UV svetlobo ter sončne žarke, odlično pa se obnesejo tudi pri večjih temperaturnih nihanjih. Uporabne so tudi v ekstremnih temperaturnih območjih, saj svojo obliko vzdržijo med -100 ter +135°C. Nadstreški pa s pomočjo polikarbonatnih plošč ne bodo le odlično izgledali, imeli dolge življenjske dobe ter omogočali ravno pravo prepustnost svetlobe, ampak bodo poskrbeli tudi za zelo dobrodošlo zvočno in toplotno izolacijo.
Za nameček so plošče negorljive ter izjemno vzdržljive (zlomiti jih je praktično nemogoče). Ker jih je mogoče kriviti (tudi v hladnem stanju), lahko z njimi popolnoma preprosto dosežemo primeren naklon strehe. Pogosto jih je mogoče skriviti že s pomočjo montaže na skrivljene nosilce, brez posebne sile. Ravno ločno ukrivljena streha iz polikarbonatnih plošč zagotavlja moderen videz, zdrs snega in umazanije, predvsem pa skrbi tudi za boljšo zaščito pred padavinami, soncem in vetrom.
V podjetju Gamplast za izpolnitev vaših individualnih potreb ter želja skrbimo z dobavo različnih debelin (4, 6, 10 in 16 milimetrov), pa tudi dolžin krovnih plošč. Na voljo imate različne barve, kot so klasična prozorna, mlečno bela ter bronz rjava.